Porcijos: 4-6
60ml pirmojo spaudimo ekstra alyvuogių aliejaus,
6 valgomieji šaukštai kapotų petražolių,
3 skiltelės smulkinto česnako,
Citrinos sulčių iš 1/4 arba 1/2 citrinos,
100g žaliųjų alyvuogių be kauliukų, stambiai supjaustyti,
1 džiovintas sutrupintas čili pipiras,
i marinuotos ančiuvių filė, nuplauti ir supjaustyti,
150g įvairių aliejuje konservuotų grybų, grybus išimti ir supjaustyti,
Druska ir šviežiai grūsti juodieji pipirai,
500g makaronų bucatini.
GAMINIMAS:
Didelėje keptuvėje truputį pakaitinkite aliejų. Sudėkile petražoles, česnaką ir pakepinkite apie 3 minutes, kad česnakas pagelstų. Įpilkite citrinos sulčių, sudėkite alyvuoges, čili pipirą ir ančiuvius. Maišydami ant nedidelės ugnies, troškinkite apie 5-10 minučių, ančiuvius sutrinkite šakute. Įberkite truputį druskos ir gerokai užberkite pipirų.
Dideliame vandens kiekyje išvirkite bucatini makaronus, virkite apie 14 minučių, kad liktų apykiečiai. Nukoškite, palikite 3 valgomuosius šaukštus nuoviro. Sudėkite makaronus į keptuvę ir įpilkite 3 valgomuosius šaukštus nuoviro. Gerai išmaišykite ir pakepinkite dar 1 minutę. Perdekite į serviravimui skirtą indą. Patiekite karštus.