4-6 porcijos:
125ml pirmo spaudimo ekstra alyvuogių aliejaus,
2 citrinų žievelė, supjaustyta plonomis juostelėmis,
2 citrinų šviežiai išspaustos sultys,
2 indeliai (150g) stambiai supjaustytų juodųjų alyvuogių be kauliukų,
2 skiltelės smulkinto česnako,
16 baziliko lapų, suplėšyti,
Druska, šviežiai grūsti juodieji pipirai,
500g spagečių.
GAMINIMAS:
Dideliame inde suplakite aliejų, citrinos žievelę, citrinos sultis, juodąsias alyvuoges, česnaką ir baziliko lapus. Pagardinkite druska ir pipirais. Spagečius sudėkite į didelį kiekį pasūdyto verdančio vandens ir virkite apie 12 minučių, kad liktų apykiečiai. Nukoškite ir įdėkite į indą su padažu. Gerai išmaišykite. Sudėkite į serviravimui skirtą indą ir patiekite karštus.