4-6 porcijos:
400 g. žaliųjų supjaustytų šparaginių pupelių,
500 g. lakštinių,
6-8 šviežios bulvės, supjaustytos kubeliais,
1 porcija pastos be graikinių riešutų (žr. receptą: "Spagečiai su graikinių riešutų pasta"),
3 valgomieji šaukštai pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
30 g. parmezano, supjaustyto plonomis riekelėmis,
baziliko šakelių papuošimui.
GAMINIMAS:
Sudėkite šparagines pupeles į didelį kiekį pasūdyto vandens ir pavirkite 3-4 minutes, kad liktų apykietės. Nukoškite ir padėkite šalia.
Lakštinius sudėkite į didelį kiekį verdančio pasūdyto vandens ir virkite 5 minutes. Ten pat sudėkite bulves ir virkite dar 7-8 minutes, kol lakštiniai ir bulvės suminkštės. Nukoškite, pasilikite 3 valgomuosius šaukštus nuoviro ir sudėkite lakštinius ir bulves į serviravimui skirtą indą.
Į pastą supilkitę aliejų ir paliktą nuovirą. Masę sudėkite ant lakštinių ir bulvių, taip pat sudėkite šparagines pupeles ir gerai išmaišykite. Pagardinkite pipirais ir parmezanu. Papuoškite baziliko lapeliais ir patiekite karštus.