Kiauliena, kepta su obuoliais ir slyvomis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kiauliena, kepta su obuoliais ir slyvomis


INGREDIENTAI:

2,5 kg kiaulienos be kaulo,
3 skiltelės česnako,
šaukštas aliejaus,
100 g juodųjų slyvų,
ketvirtis šaukštelio malto cinamono,
ketvirtis šaukštelio maltų gvazdikėlių,
5 obuoliai,
3 šaukštai maderos,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.


GAMINIMAS:

Česnaką nulupame ir smulkiai supjaustome. Slyvas taip pat supjaustome. Obuolius perpjauname per pusę, išpjauname sėklalizdžius ir dalį minkštimo. Kiaulieną dedame į kepimo formą. Įpjauname per visą odelę (viršų ir šonus). Į įpjovas įdedame česnako. Ant viršaus užpilame aliejaus, pasūdome, pagardiname pipirais. Kepame 190 laipsnių karštumo orkaitėje apie 3 valandas.

Slyvas sumaišome su prieskoniais. Šiuo mišiniu įdarome obuolius. Likus 45 minutėms iki kiaulienos kepimo pabaigos, į formą sudedame įdarytas obuolių puseles. Jeigu kiauliena pradeda svilti, pridengiame folija. Kiaulieną ir obuolius išimame iš formos. 10 minučių paliekame atvėsti, paskui supjaustome.

Į puodą supilame vyną ir kiaulienai kepant išsiskyrusias sultis. Pakaitiname. Tiekiame su supjaustyta kiauliena ir įdarytomis obuolių puselėmis.

Pastabos:
Mėgstantieji saldoką kiaulieną, naudokite medų, vaisius ir prieskonius -jie suteiks mėsai savito aromato. Galima tiekti su bulvėmis. Savo jos kopūstais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668