Mieliniai virti riestainiai (Jūratės) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Mieliniai virti riestainiai (Jūratės)


INGREDIENTAI:

500g miltų,
nepilna stiklinė pieno,
20g mielių,
50g cukraus,
1 kiaušinis,
25g riebalų,
truputis druskos.


GAMINIMAS:

Mielės ištrinamos su cukrumi, supilamas pašildytas pienas, ištirpinti riebalai ir visi kiti ingredientai. Gerai išminkoma ir pastatoma šiltais, kad pakiltų. Pakilusi tešla suminkoma, jei per minkšta, dedama dar miltų ir dar kartą pakildinama. Iš pakilusios tešlos daromi piršto storumo voleliai, jie sulenkiami žiedu, galai suklijuojami kiaušinio baltymu. Pakilę riestainėliai metami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami kol iškyla. Išgriebti apvoliojami uogonomis, apdžiovinami ir kepami orkaitėje. Apkepus vienai pusei, apverčiami.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668