Medaus tortas (Jūratės) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Medaus tortas (Jūratės)


INGREDIENTAI:

Tešlai:
400g miltų, 2 kiaušiniai,
200g cukraus, 1 a.š. vandens,
150g medaus

Kremui:
200g maltų riešutų,
150g miltinio cukraus,
1 stiklinė grietinės,
2 v.š. kakavos,
2 v.š. vandens.

Glajui:
1/2 stiklinės grietinės,
100g sviesto,
2 v.š. kakavos,
3 v.š. vandens.


GAMINIMAS:

Gaminti tešlą: į persijotus miltus sudėti visus komponentus ir užminkyti tešlą. Kepti apteptoje sviestu ir pabarstytoje maltais džiūvėsėliais tortinėje. Kepinį siūlu padalinti į tris apskritus lakšus. Galima ir atskirai kepti tris lakštus.

Kremo komponentus sudėti į indą ir maišant užvirinti. Kai masė atvės, pertepti atvėsusius torto lakštus (geriau iš vakaro iškeptus).

Glajaus komponentus sudėti į indelį ir maišant virti 5 min. Kai glajus atvės ir ims tirštėti, aplieti juo tortą

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668