¼ puodelio kakavos;
¼ puodelio verdančio vandens;
1 ½ a.š. vanilės ekstrakto;
1 ¼ puodelio miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
1 ¼ puodelio cukraus;
¼ a.š. druskos;
½ puodelio aliejaus;
6 didelių kiaušinių tryniai;
6 baltymai (kambario temperatūros);
1-2 a.š. citrinos sulčių;
½ puodelio cukraus.
GAMINIMAS:
Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių C. Kakavą sumaišyti su verdančiu vandeniu. Atšalus įmaišyti vanilės ekstraktą. Persijoti miltus ir kepimo miltelius. Sudėti druską, cukrų. Centre supilti kiaušinių trynius, aliejų ir kakavos tyrelę. Viską gerai išmaišyti.
Baltymus išplakti iki putų, supilti citrinos sultis, vėliau plakant supilti cukrų. Po truputį baltymus dėti į tešlą su tryniais ir atsargiai maišyti. Viską supilti į sviestu ar aliejumi išteptą kepimo formą ir kepti apie 1 val.