3-4 vidutinio dydžio burokėliai,
0,5 stiklinės razinų,
2-3 riekelės ruginės duonos,
1 arbatinis šaukštelis malto cinamono,
0,5 arbatinio šaukštelio malto imbiero,
aliejaus, džiūvėsėlių,
druskos.
GAMINIMAS:
Burokėlius nuplauname, išverdame, atvėsiname ir nulupame, po to sumalame mėsmale. Kartu su burokėliais sumalame ruginę duoną be plutos. Razinas nuplauname, užpilame verdančiu vandeniu, uždengiame ir palaikome 10-15 min. Vandenį nupilame, razinas nuvarviname ir smulkiai supjaustome. Burokėlius ir duoną sumaišome, įberiame malto cinamono, imbiero, pasūdome ir gerai išmaišome. Iš gautos masės formuojame kotletus, apvoliojame džiūvėsėliuose ir iš abiejų pusių apkepiname aliejuje. Į stalą tiekiame karštus.