0,5 kg. šaldytų krevečių,
1 šaukštas konservuotų žalių žirnelių,
2 šaukštai virtų pievagrybių arba kreivabudžių,
1 morka, 1 svogūnas,
1 šaukštas sviesto,
1 kiaušinis, druskos
2 šaukštai pieno,
žalių svogūnų laiškų.
GAMINIMAS:
Krevetes nuplauname šaltu vandeniu, apverdame ir išgliaudome. Sultinį, kuriame virė krevetės, perkošiame, sudedame konservuotus žirnelius, išvirtus grybus, nuluptą supjaustytą svogūną, morką ir verdame ant silpnos ugnies, kol išverda daržovės. Į išvirtą sriubą sudedame paruoštas krevetes, pagardiname kiaušinio ir pieno mišiniu. Kiaušinio ir pieno mišiniui kiaušinį suplakame su pienu, įdedame sviesto ir viską gerai išmaišome. Tiekdami sriubą į stalą, įberiame susmulkintų svogūnų laiškų.