250 g jautienos,
250 g kiaulienos,
200 g žemės riešutų (arba pistacijų),
200 g migdolų,
1 svogūno, 1 citrinos,
250 ml grietinėlės,
250 g alyvuogių aliejaus,
kmynų, tortiljų (žr. receptą „ Actekiškos tortiljos"),
1 šaukštelio cukraus,
kajeno pipirų, druskos.
GAMINIMAS:
Smulkiai supjaustyti svogūną ir mėsą, pakepinti juos nedideliame augalinio aliejaus kiekyje. Įdėti sutrintų kmynų ir cukraus. Rusvai pakeptą mėsą aplieti citrinų sultimis, apiberti pipirais, smulkintais riešutais. Troškinti 15 minučių, o po to nuovirą nupilti. Atskirai paruošti tortiljas. Į keturkampę skardinę keptuvę įdėti sluoksnį grietinės, po to - sluoksnį tortiljų, po to - paruoštą mėsą. Viską aplieti pomidorų padažu, apdėti sūrio riekelėmis ir apipilti grietine. Troškinti iki suminkštės tortiljos ir išsilydys sūris. Garnyrui patiekti ryžius arba pupeles.