4 kiaušinių baltymai,
250 g cukraus pudros.
Kremui:
185 g juodojo šokolado,
45 g sviesto,
2 šaukšteliai tirpios kavos,
2 šaukšteliai brendžio,
185 ml plaktos grietinėlės.
GAMINIMAS:
Kiaušinių baltymus rankiniu plakikliu beriant po šaukštą cukraus pudros išplakti iki standžių putų. Baltymų masės imti šaukštu ir sviestiniu popieriumi išklotoje skardoje formuoti nedidelius sausainius.
Kepti iki 100°C įkaitintoje orkaitėje apie valandą, kol sausainiai išdžius. Šokoladą dubenyje, įstatytame į karšto vandens vonelę, išlydyti kartu su sviestu, kava ir brendžiu. Atvėsusį šokoladą išmaišyti su plakta grietinėle, masę sukrėsti į konditerinį švirkštą ir storu sluoksniu iš apačios paskirstyti ant sausainių. Juos suvožti po du.