375 g paruoštos sluoksniuotos tešlos,
kiaušinis,
8 konservuoti arba švieži persikai ar nektarinai,
cukraus pudros.
Kremui:
didelis kiaušinis,
kiaušinio trynys,
50 g cukraus,
25 g miltų,
300 ml pieno,
keli lašai vanilės esencijos (arba pakelis vanilinio cukraus),
2 šaukštai „Dansukker" želės cukraus „Multi".
GAMINIMAS:
Skardą iškloti kepimo popieriumi, pabarstyti miltais. Į ją įkloti iškočiotą tešlos lakštą, iš kraštų po 2 cm užlenkti ir aptepti plaktu kiaušiniu. Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., kol gražiai parus. Ištraukus ataušinti. Kiaušinį, kiaušinio trynį, cukrų ir miltus išplakti.
Puode pakaitinti pieną, bet neužvirinti. Į jį po truputį pilti kiaušinių masę. Pieną su kiaušiniais nuolat maišant trumpai pavirinti.
Kremą išpilti į kitą dubenį ataušti. Paviršių galima pabarstyti cukraus pudra, kad neužsitrauktų plėvelė. Iškepusios sluoksniuotos tešlos lakštą aptepti atvėsusiu kremu. Persikų puseles nuvarvinti ir panardinti į kremą nugarėlėmis į viršų. Želės cukrų paruošti pagal nurodymus ant pakuotės ir užpilti ant kepinio viršaus.