Meduolis su lazdynų riešutais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Meduolis su lazdynų riešutais


INGREDIENTAI:

500 g miltų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
2 šaukšteliai meduolių prieskonių,
šaukštelis tarkuotos apelsino žievelės,
500 g natūralaus medaus,
250 g cukraus,
150 ml vandens,
200 g sviesto,
4 kiaušiniai,
100 g lazdynų riešutų,
riebalų (formai patepti)

Papuošti:
2 kiaušinių baltymai,
100 g cukraus pudros,
žiupsnelis druskos.


GAMINIMAS:

Išsijotus miltus dubenyje sumaišyti su kepimo milteliais, meduolių prieskoniais ir tarkuota apelsino žievele. Inde, įstatytame į karšto vandens vonelę, pašildyti medų. Suberti cukrų ir maišant kaitinti tol, kol masė įgaus rudą atspalvį. Supilti verdantį vandenį, sudėti gabalėliais pjaustytą sviestą ir maišyti, kol riebalai išsilydys. Palikti atvėsti.

Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Baltymus išplakti iki standžių putų. Į atvėsusį medų supilti kiaušinių trynius ir riešutus. Maišant po šaukštą suberti miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Kai masė pasidarys vienalytė, sukrėsti baltymus ir atsargiai išmaišyti. Tešlą supilti į riebalais pateptą kepimo formą. Kepti iki 180-200°C įkaitintoje orkaitėje apie valandą.

Kiaušinių baltymus su cukraus pudra ir druska išplakti iki standžių putų. Baltymų mase patepti meduolį, kišti į iki 160-180°C įkaitintą orkaitę ir palaikyti apie 5 min.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668