3 kiaušiniai,
200 g cukraus,
stiklinė pieno,
250 g sviesto,
200 g medaus,
500 g miltų,
4 šaukšteliai kakavos,
šaukštelis kepimo miltelių,
3 šaukšteliai meduolių prieskonių,
100 g graikinių riešutų,
šaukštas riebalų,
2 šaukštai maltų džiūvėsių (formai patepti ir pabarstyti),
2 šaukštai cukraus pudros.
GAMINIMAS:
Atskirtus kiaušinių trynius išsukti su cukrumi, supilti pieną, ištirpintą sviestą, medų, suberti miltus, išmaišytus su kakava, kepimo milteliais ir prieskoniais. Viską gerai išmaišyti.
Riešutus nuplikyti verdančiu vandeniu ir padžiovinti orkaitėje. Į tešlą sukrėsti išplaktus kiaušinių baltymus ir išmaišyti. Suberti riešutus ir dar kartą išmaišyti. Tešlą supilti į riebalais pateptą ir džiūvėsiais pabarstytą kepimo formą. Kepti iki 170°C įkaitintoje orkaitėje 50 min.
Iškeptą pyragą skardoje pabarstyti cukraus pudra, ataušinti ir supjaustyti gabaliukais.