300 g šviežių uogų (mėlynių, serbentų ar kt.),
100 g cukraus,
pakelis vanilinio cukraus,
5 šaukšteliai želatinos,
1,75 stiklinės natūralaus jogurto,
0,75 stiklinės 35 proc. riebumo grietinėlės.
GAMINIMAS:
Grietinėlę su vaniliniu cukrumi išplakite iki standumo ir padėkite į šaldytuvą.
Želatiną užpilkite 3 šaukštais šalto vandens ir palikite, kad išbrinktų. Pusę stiklinės vandens užvirinkite su cukrumi, sudėkite nuplautas uogas ir 2-3 minutes pavirinkite. Kai atvės, sutrinkite elektriniu plakikliu.
Išbrinkusią želatiną ištirpdykite karšto vandens vonelėje. Pusę jos kiekio sumaišykite su trintomis uogomis ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Likusią želatiną plona srovele maišydama supilkite į jogurtą ir išsukite su plakta grietinėle (dalį grietinėlės palikite papuošimui).
Abiejų rūšių stingstančius drebučius sluoksniuokite į taures. Padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Tiekdami drebučius puoškite plakta grietinėle, sveikomis uogomis bei mėtų lapeliais.