Jogurto ir uogų drebučiai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Jogurto ir uogų drebučiai


INGREDIENTAI:

300 g šviežių uogų (mėlynių, serbentų ar kt.),
100 g cukraus,
pakelis vanilinio cukraus,
5 šaukšteliai želatinos,
1,75 stiklinės natūralaus jogurto,
0,75 stiklinės 35 proc. riebumo grietinėlės.


GAMINIMAS:

Grietinėlę su vaniliniu cukrumi išplakite iki standumo ir padėkite į šaldytuvą.

Želatiną užpilkite 3 šaukštais šalto vandens ir palikite, kad išbrinktų. Pusę stiklinės vandens užvirinkite su cukrumi, sudėkite nuplautas uogas ir 2-3 minutes pavirinkite. Kai atvės, sutrinkite elektriniu plakikliu.

Išbrinkusią želatiną ištirpdykite karšto vandens vonelėje. Pusę jos kiekio sumaišykite su trintomis uogomis ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Likusią želatiną plona srovele maišydama supilkite į jogurtą ir išsukite su plakta grietinėle (dalį grietinėlės palikite papuošimui).

Abiejų rūšių stingstančius drebučius sluoksniuokite į taures. Padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Tiekdami drebučius puoškite plakta grietinėle, sveikomis uogomis bei mėtų lapeliais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668