Tešlai:
po stiklinę ruginių bet kvietinių miltų,
kiaušinis,
0,5 stiklinės pieno,
druskos.
Įdarui:
500 g troškintų kopūstų,
100 g spirgučių,
2 vidutinio dydžio svogūno galvutės.
Padažui:
40 g sviesto arba margarino,
svogūno galvutė,
40 g miltų,
0,5 l. kokio nors sultinio,
druskos,
maltų pipirų,
2 šaukštai tarkuotų krienų,
truputis acto,
smulkaus cukraus.
GAMINIMAS:
Iš nurodytų komponentų suminkyti tešlą. Paruošti įdarą iš troškintų su spirgučiais ir svogūnais raugintų kopūstų. Tešlą iškočioti, formuoti virtinius, labai gerai užlankstyti kraštus. Virti pasūdytame vandenyje.
Pagaminti padažą: svogūnus ant silpnos ugnies pakaitinti riebaluose, įberti miltų, ataušinti, pamaišant užpilti sultiniu ir 10-15 min. ant silpnos ugnies patroškinti, pagal skonį pasūdyti. Baigiant virti įmaišyti krienus, įpilti truputį acto bei smulkaus cukraus.
Virtinius patiekti apipiltus pagamintu karštu padažu.