Mielinės bandelės su riešutais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Mielinės bandelės su riešutais


INGREDIENTAI:

250 ml pieno,
50 g tirpinto sviesto,
0,5 stiklinės cukraus,
40 g mielių,
500 g miltų,
žiupsnelis druskos,
kiaušinis.

Įdarui:
200 g riešutų,
50 g sviesto,
0,5 stiklinės cukraus.

Aptepui:
5 šaukštai citrinų sulčių,
200 g cukraus pudros,


GAMINIMAS:

Pieną pašildyti ir išmaišyti su tirpintu (atvėsusiu) sviestu bei šaukštu cukraus. Suberti sutrupintas mieles ir gerai išmaišyti. Uždengti ir palaikyti šiltai apie 15 min., kol mielės pakils.

Į dubenį suberti miltus, viduryje padaryti duobutę ir supilti pakilusias mieles. Įberti druskos, suberti likusį cukrų, įmušti kiaušinį ir užminkyti tešlą. Uždengus palaikyti apie 30 min.

Riešutus susmulkinti ir apkepinti. Išmaišyti su tirpintu sviestu ir cukrumi. Pakilusią tešlą iškočioti, aptepti riešutų įdaru ir suvynioti.

Vyniotinį supjaustyti 3—4 cm pločio gabaliukais. Bandeles sudėti į skardą ir palikti šiltoje vietoje kilti 15-20 min. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. Iš citrinos sulčių ir cukraus pudros išsukti glajų ir juo aptepti šiltas bandeles.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668