Kalėdiniai meduoliukai (Eglės) (foto) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kalėdiniai meduoliukai (Eglės) (foto)


INGREDIENTAI:

Tešlai reikės:
6 šaukštų medaus
2 stiklinių cukraus
90g sviesto
3 kiaušinių
2 šaukštelių kepimo miltelių
0,5kg miltų (ne extra!)
prieskonių meduoliams (cinamono, kvapiųjų pipirų, gvazdikėlių, kardamono, muskato riešuto, imbiero, galima dar apelsino žievelių ir šiek tiek kakavos dėl spalvos).

Glaistui:
1 stiklinės cukraus pudros
1 kiaušinio baltymo.


GAMINIMAS:

Ant garų ištirpinkite medų, cukrų ir sviestą. Sudėkite likusius ingredientus (visi prieskoniai turėtų būti sumalti). Viską suminkykite. Tuomet iškočiokite apie 0,5cm storio blyną. Išpjaustykite norimos formos meduoliukus ir kepkite orkaitėje (ant sviestinio popieriaus) kol gražiai paruduos. Meduoliukai iškepa gana greitai, todėl atsargiai- nesudeginkite jų! Iškepus išdeliokite ant lygaus paviršiaus (kitaip jie gali prarasti formą) ir palaukite kol atauš.

Sumaišykite cukraus pudrą su kiaušinio baltymu ir gautu glaistu išpieškite meduoliukus. Palaukite kol glaistas sustings. Dabar jau galite vaišinti draugus!

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668