Romantiškas tortas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Romantiškas tortas


INGREDIENTAI:

Pagrindui:
1 didelė sauja migdolų ar kitų mėgstamų riešutų,
2 pakeliai klasikinių "Selga" sausainių,
125 g gero sviesto,
1/2 indelio saldinto sutirštinto pieno.

Kremui:
2 pakeliai (po 77 g) kokybiškiausios ir brangiausios avietinės želės,
300 ml karšto vandens,
750 g maskarponės sūrio,
2 indeliai natūralaus "Philadelphia" sūrio,
1/2 indelio saldinto sutirštinto pieno.


GAMINIMAS:

Ruoškite želę, kaip nurodyta receptūroje, tik vandens pilkite kur kas mažiau - tik 300 ml. Maišykite, kol išsileidžia želatinos grūdeliai, ir palikite aušti. Tuomet imkite gaminti pagrindą: migdolus pakepinkite sausoje keptuvėje, pravėsusius susmulkinkite peiliu.

Sausainius sutrupinkite pirštais ir dubenyje iki smulkių trupinių sutrinkite grūstuve, suberkite migdolus, išmaišykite. Sviestą išlydykite karšto vandens vonelėje, supilkite ant trupinių ir gerai išmaišykite, tada supilkite pusę indelio sutirštinto pieno ir vėl gerai išmaišykite.

Atsegamą torto formą ištieskite sviestiniu popieriumi, sukrėskite masę ir, pirštais suformuokite gana storą pagrindą, padėkite į šaldytuvą. Toliau gaminkite kremą: į didelį dubenį sukrėskite maskarponės ir "Philadelphia" sūrius, sudėkite likusį sutirštintą pieną ir išsukite elektriniu plaktuvu.

Galite į kremą priberti įvairiausių šviežių uogų, galite pasigaminti daugiau želės ir ją sluoksniuoti su kremu - bet tai atims daug laiko, kadangi kiekvienas sluoksnis turi sustingti, kad ant jo galėtum užpilti kitą. Arba visą kremą supilkite ant atšalusio pagrindo, išlyginkite paviršių, formą apvyniokite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą nakčiai.

Kitą dieną, prieš patiekiant, imkitės puošybos. Tortą puoškite mėgstamiausiomis uogomis - gervuogėmis ir gyvomis gėlėmis. Tobuliausia, kad žiedai būtų valgomi.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668