"Napoleonas"1 receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



"Napoleonas"1


INGREDIENTAI:

Tešlai:
200 g margarino,
600 g miltų,
200 g grietinės,
2 kiaušinių tryniai.

Kremui:
2 kiaušinių tryniai,
400 g cukraus,
20 g sviesto,
500 ml pieno,
2 šaukštai miltų,
1 šaukštelis vanilinio cukraus.

Pašlakstyti ir pertepti:
citrinų sulčių,
100 g bruknių uogienės,
50 ml vyšnių likerio.

Šokolado glajui:
150 g pieninio šokolado,
80 g sojų pieno.


GAMINIMAS:

Tešlai dideliame inde sutarkuokite atšaldytą margariną, suberkite miltus ir išmaišykite. Viduryje padarykite duobutę, į ją supilkite grietinės ir kiaušinių trynių plakinį. Ilgai minkykite, kol tešla nustos lipti prie rankų. Vientisą, prie rankų nelimpančią masę padalinkite į 10-12 vienodo dydžio rutuliukų ir porai valandų padėkite į šaldytuvą.

Kremui imkite nedidelį puodą, kiaušinių trynius ištrinkite su cukrumi. Ištirpinkite sviestą, supilkite pieną (stiklinę pasilikite) ir viską gerai išplakite plaktuvu. Kaitinkite ant nedidelės ugnies. Pasiliktą stiklinę šalto pieno su miltais išplakite taip, kad neliktų gumuliukų. Gautą skystį maišant supilkite į įkaitintą kremą.

Kai pasirodo pirmieji burbuliukai, o masė taps tiršta, išjunkite viryklę. Suberkite vanilinį cukrų ir palikite kremą atvėsti. Iš šaldytuvo imkite po vieną tešlos rutuliuką, labai plonai iškočiokite, išpjaukite skritulį, pabadykite šakute ir dėkite į sviestiniu popieriumi išklotą formą. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje keletą minučių, kol lakštas tampa auksinės spalvos.

Kai visi lakštai iškepami, torto formoje juos pertepkite kremu, kas antrą lakštą pašlakstydami citrinų sultimis. Kai kuriuos lakštus pertepkite ir uogiene - galite naudoti bet kokią rūgščią, pavyzdžiui, serbentų ar vyšnių, bruknių. Pašlakstykite ir vyšnių likeriu.Labiausiai parudavusį lakštą sutrupinkite ir užbarstykite ant torto viršaus, aptepkite kremu. Apipilkite ištirpdyto šokolado ir sojų pieno glajumi. Tortą palikite per naktį pastovėti šaldytuve.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668