280 g miltų,
150 g minkšto sviesto,
300 g cukraus,
260 g varškės,
3 kiaušiniai,
15 g kepimo miltelių,
100 g (arba pagal skonį) razinų,
50 g (arba pagal skonį) cukraus pudros.
GAMINIMAS:
Sviestą plaktuvu išsukite su cukrumi (tai darykite apie 5 min,). Sudėkite varškę ir vėl viską išmaišykite plaktuvu. Po vieną įmuškite kiaušinius. Toliau plakdami suberkite miltus ir kepimo miltelius. Plakite nedideliu greičiu.
Suberkite nuplautas, nudžiovintas ir miltuose apvoliotas razinas. Tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite apie 1 val. Mediniu pagaliuku patikrinkite, ar keksas iškepęs. Iškepusį keksą atvėsinkite, išimkite iš formos, apverskite ir apibarstykite cukraus pudra arba apliekite glazūra, pagaminta iš cukraus pudros ir citrinų sulčių. Jeigu keksas pabus šaldytuve iki ryto, jis bus dar skanesnis.