Žirnių košė su grybais ir svogūnais receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Žirnių košė su grybais ir svogūnais


Recepto įvertinimas:5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai


INGREDIENTAI:

2 stiklinės žirnių,
4 stiklinės vandens,
400 g pievagrybių,
3 šaukštai aliejaus,
3 svogūnai,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.

GAMINIMAS:

2 svogūnus nulupkite ir supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, apkepkite svogūnus, kol įgis gražią auksinę spalvą, tuomet sudėkite pjaustytus grybus ir dar pakepkite 10-15 minučių.

Į molinį indą suberkite žirnius ir užpilkite vandeniu. Sudėkite apkeptus grybus ir svogūnus, išmaišykite, uždenkite dangčiu ir pašaukite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 30 minučių.

Tuomet indą ištraukite, patikrinkite, ar žirniai išvirė, pagardinkite druska, pipirais, išmaišykite ir vėl įdėkite į orkaitę maždaug 10 minučių. Orkaitę išjunkite ir palikite joje košę dar 20-30 minučių.

Nedidelį svogūną nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais ir apkepkite su šaukštu aliejaus, kol taps karamelinės spalvos. Svogūnus sudėkite ant popierinės servetėlės, kad susigertų aliejaus perteklius. Košę patiekite ant jos uždėję žiupsnelį keptų svogūnų.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Paieška
Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.. »
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668