4 gabaliukai lašišų filė,
šaukštas tarkuoto kietojo sūrio,
1/2 citrinos sultys,
2 šaukštai maltų džiūvėsėlių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
2 šaukštai žaliojo pesto padažo.
GAMINIMAS:
Pesto padažą sumaišykite su šaukštu maltų džiūvėsėlių. Turi išeiti tiršta masė. Į skardą patieskite kepimo popieriaus ir sudėkite filė. Atsargiai ranka perbraukite per žuvų gabaliukus, kad įsitikintumėte, jog iš jų nestyro išlindę kauliukai.
Apšlakstykite žuvis citrinos sultimis. Pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite ant žuvų pesto padažo ir džiūvėsėlių mišinį. Pusę šaukšto sūrio sumaišykite su likusiais maltais džiūvėsėliais, uždėkite ant mišinio ir apibarstykite likusiu sūriu.
Lašišas kepkite vidurinėje 230 laipsnių temperatūros orkaitės lentynoje 10 minučių, kol paviršius įgis gražų auksinį atspalvį ir taps traškus, o pati žuviena - sultinga.