Kiaulienos juostelės su slyvomis ir grietinėlės padažu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kiaulienos juostelės su slyvomis ir grietinėlės padažu


INGREDIENTAI:

1.5 kg kiaulienos nugarinės arba sprandinės,
300 g džiovintų slyvų be kauliukų,
šaukštas sviesto,
šaukštelis druskos,
šaukštelis maltų juodųjų pipirų,
2 šaukštai pjaustytų svogūnų laiškų,
1/2 stiklinės vandens,
3/4 stiklinės riebios grietinėlės,
šaukštelis bulvių krakmolo.


GAMINIMAS:

Džiovintas slyvas užpilkite šaltu vandeniu ir užvirkite. Nukaiskite, uždenkite dangčiu ir palikite vėsti skystyje, kuriame virė. Mėsą supjaustykite nedidelėmis juostelėmis ir išmuškite. Sviestą išlydykite keptuvėje.

Išmuštą mėsą iš abiejų pusių pabarstykite druska ir pipirais ir kepkite ant vidutiniškai stiprios ugnies po 5 min. iš abiejų pusių. Sudėkite į kepimo skardą ir laikykite 150 laipsnių orkaitėje.

Paruoškite padažą. Toje pačioje keptuvėje 1 min. pakepkite svogūnų laiškus, supilkite vandenį ir grietinėlę, užvirinkite ir virkite 1 min. Bulvių krakmolą ištirpinkite šaukšte vandens, supilkite į grietinėlės padažą ir užvirkite.

Jeigu padažas atrodo per tirštas, įpilkite šiek tiek daugiau vandens, jeigu skystokas-pavirkite dar kelias minutes. Įberkite ir pipirų. Į orkaitę ant kiaulienos sudėkite nusunktas džiovintas slyvas, užpilkite grietinėlės padažu, uždenkite folija ir troškinkite 30 min.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668