500 ml plakamosios grietinėlės,
6 kiaušinių tryniai, vanilės ankštis,
100 g smulkaus cukraus,
5 šaukštai rudojo cukraus (paviršiui karamelizuoti).
GAMINIMAS:
Grietinėlę supilkite į puodą. Vanilės ankštį perpjaukite išilgai pusiau, bukąja peilio dalimi išskobkite vidų. Sėklas suberkite į grietinėlę. Ankštį supjaustykite gabaliukais ir taip pat suberkite į grietinėlę. Užvirinkite ir kaitinkite ant nedidelės ugnies 5 minutes.
Trynius išsukite su cukrumi. Į trynius, nuolat maišydami, po truputį supilkite grietinėlę. Perkoškite, nuo paviršiaus pašalinkite oro burbuliukus. Supilkite į šešias karščiui atsparias formeles (užpildykite maždaug du trečdalius jų tūrio). Tuomet sudėkite į skardą aukštais kraštais.
Įpilkite į ją karšto vandens, kad jis indelius apsemtų maždaug iki pusės. Kepkite iki 110 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol masė taps pudingo konsistencijos. Išimkite iš vandens, atvėsinkite ir 4 valandas palaikykite šaldytuve.
Prieš patiekdami kremo paviršių apibarstykite plonu sluoksniu rudojo cukraus ir apdeginkite specialiu virtuvės degikliu. Jeigu jo neturite, trumpam įdėkite indelius į įkaitintą orkaitę, nustatę grilio arba kaitinimo iš viršaus funkciją. Kai cukrus pradės tirpti, išimkite.