Klasikinė krembriulė receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Klasikinė krembriulė


INGREDIENTAI:

500 ml plakamosios grietinėlės,
6 kiaušinių tryniai, vanilės ankštis,
100 g smulkaus cukraus,
5 šaukštai rudojo cukraus (paviršiui karamelizuoti).


GAMINIMAS:

Grietinėlę supilkite į puodą. Vanilės ankštį perpjaukite išilgai pusiau, bukąja peilio dalimi išskobkite vidų. Sėklas suberkite į grietinėlę. Ankštį supjaustykite gabaliukais ir taip pat suberkite į grietinėlę. Užvirinkite ir kaitinkite ant nedidelės ugnies 5 minutes.

Trynius išsukite su cukrumi. Į trynius, nuolat maišydami, po truputį supilkite grietinėlę. Perkoškite, nuo paviršiaus pašalinkite oro burbuliukus. Supilkite į šešias karščiui atsparias formeles (užpildykite maždaug du trečdalius jų tūrio). Tuomet sudėkite į skardą aukštais kraštais.

Įpilkite į ją karšto vandens, kad jis indelius apsemtų maždaug iki pusės. Kepkite iki 110 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol masė taps pudingo konsistencijos. Išimkite iš vandens, atvėsinkite ir 4 valandas palaikykite šaldytuve.

Prieš patiekdami kremo paviršių apibarstykite plonu sluoksniu rudojo cukraus ir apdeginkite specialiu virtuvės degikliu. Jeigu jo neturite, trumpam įdėkite indelius į įkaitintą orkaitę, nustatę grilio arba kaitinimo iš viršaus funkciją. Kai cukrus pradės tirpti, išimkite.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668