500 ml pieno,
2 kiaušiniai,
2 tryniai,
200 g cukraus,
60 g sviesto,
100 g miltų,
žiupsnis druskos,
2 šaukšteliai romo,
vanilės ankštis (galima keisti vaniliniu cukrumi arba vanilių ekstraktu),
sviesto (formelėms patepti),
rudojo cukraus (pabarstyti).
GAMINIMAS:
Miltus, cukrų ir druską gerai išmaišykite dideliame dubenyje. Įmuškite kiaušinius, sudėkite trynius ir išmaišykite. Puode ištirpinkite sviestą ir supilkite plona srovele į miltų, cukraus ir kiaušinių masę.
Viską gerai maišykite. Tuo metu puode įkaitinkite pieną, įdėkite vanilės ankštį, supilkite romą. Kai pienas gerai įkais, supilkite jį plona srovele į bendrą masę ir vėl viską gerai maišykite. Nenustebkite - tešla turi būti gana skysta.
Dabar teks palaukti, kol ji visiškai atvės. Uždenkite indą maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą. Palaikykite tešlą šaltai bent 12 valandų - leiskite jai subręsti. Tada išimkite tešlą iš šaldytuvo ir gerai permaišykite.
Kanelėms kepti skirtas formeles ištepkite sviestu ir pabarstykite ruduoju cukrumi. Į jas plona srovele supilkite tešlą (palikite formelėse vietos, nes tešla kepimo metu kils). Pašaukite į iki 250 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 10 minučių.
Vėliau temperatūrą sumažinkite iki 180 laipsnių ir kepkite valandą. Kaneles galite valgyti jau tą pačią dieną arba palaikyti dieną šaldytuve. Taip jų skonis dar labiau atsiskleis.