400 g skaldytų geltonųjų žirnių,
200 g žaliųjų žirnelių (šviežių arba šaldytų),
200 g šaldytų vištienos kukuliukų,
3 vidutinio dydžio bulvės,
morka,
vidutinio dydžio svogūnas,
druskos,
šaukštelis ciberžolių,
šaukštas aliejaus kepti,
žalumynų (krapų, petražolių) papuošti,
maltų juodųjų pipirų,
lauro lapas,
sultinio.
GAMINIMAS:
Svogūną ir morką susmulkinkite ir pakepinkite keptuvėje su aliejumi,
po to įpilkite 2 šaukštus sultinio ir patroškinkite 3-5 min. ant vidutinės ugnies. Išmirkytus žirnius (plaukite, kol vanduo taps skaidrus) ir supjaustytas bulves suberkite į 2 l vandens arba sultinio.
Kai žirniai bus beveik išvirę, sudėkite pakepintas daržoves ir puodo turinį suplakite plaktuvu iki tyrės konsistencijos. Į sriubą suberkite žaliuosius žirnelius. Virkite apie 10 min. vis pamaišydami ant vidutinės ugnies. Tuomet sudėkite vištienos kukuliukus, padidinkite ugnį ir kaitinkite, kol sriuba užvirs.
Uždenkite dangčiu ir dar virkite 20 min. Nepamirškite vis pamaišyti. Į beveik išvirusią sriubą dėkite druskos, pipirų, lauro lapą (jeigu mėgstate) ir ciberžolių. Išmaišykite, uždenkite dangčiu, išjunkite ugnį ir palikite 2-3 min. Prieš patiekdami papuoškite smulkintais žalumynais.