Flamandiškas karbonadas (Olandija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Flamandiškas karbonadas (Olandija)


INGREDIENTAI:

500 g jautienos,
4 riekelės šoninės,
0.5 l tamsaus alaus,
0.5 l jautienos sultinio,
3 svogūnai,
3 česnako skiltelės,
1 šaukštas Dižono garstyčių,
2 šaukštai vyno acto,
šaukštelis sviesto,
6 riekės prancūziško batono,
laurų lapas,
petražolių,
čiobrelių,
juodųjų pipirų,
druskos.


GAMINIMAS:

Paruoškite smulkiai kapoto svogūno, garstyčių, pipirų ir druskos mišinį. Juo ištrinkite mėsos gabalą ir palikite marinuotis, jei galite - nakčiai. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių. Supjaustykite jautieną šiaudeliais, šoninę kubeliais.

Įkaitinkite keptuvėje sviestą, sumaišytą su aliejumi, jame apkepkite šoninę, gabalėlius išgriebkite su kiaurasamčiu. Tuomet sudėkite apkepti jautieną. Sudėkite kapotus svogūnus ir česnakus, pakepkite, įberkite druskos ir pipirų. Įdėkite cukraus ir pakepkite, kol ims karamelizuotis, tuomet įpilkite vyno acto.

Po poros minučių sudėkite jautieną su šoninės kubeliais, gerai išmaišykite. Supilkite alų ir jautienos sultinį, įdėkite laurų lapą, petražolių ir čiobrelių. Baltos duonos riekeles aptepkite garstyčiomis ir jomis apdenkite troškinį.

Orkaitėje patiekalas turi lėtai kepti 2-3 valandas. Karbonadui iškepus, įmaišykite batoną į padažą, kad jis sutirštėtų. Įprastai patiekalas tiekiamas su gruzdintomis bulvytėmis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668