3 kiaušiniai,
0.5 stiklinės cukraus,
2/3 stiklinės grietinės,
2/3 stiklinės sutirštinto pieno,
120 g sviesto,
0.5 šaukštelio kepimo miltelių,
2 stiklinės kvietinių miltų,
kupinas šaukštelis kakavos miltelių,
100 g juodojo šokolado (kakavos jame turėtų būti daugiau negu 50 proc., bet mažiau nei 72 proc.),
cukraus pudros.
GAMINIMAS:
Kiaušinius ir cukrų sumaišykite, sudėkite grietinę, sutirštintą pieną, lydytą sviestą, suberkite išsijotus miltus, kepimo miltelius ir užmaišykite tešlą. Ją padalykite į dvi dalis. Į vieną iš jų suberkite kakavą, supilkite lydytą šokoladą ir išmaišykite.
Į kepimo formą (per vidurį) paeiliui supilkite šviesią ir tamsią tešlą. Keksą kepkite 40-50 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškeptą keksą palikite atvėsti, pabarstytkite cukraus pudra. Jeigu patinka, į tešlą galima dėti migdolų.