Marmurinis keksas su sutirštintu pienu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Marmurinis keksas su sutirštintu pienu


INGREDIENTAI:

3 kiaušiniai,
0.5 stiklinės cukraus,
2/3 stiklinės grietinės,
2/3 stiklinės sutirštinto pieno,
120 g sviesto,
0.5 šaukštelio kepimo miltelių,
2 stiklinės kvietinių miltų,
kupinas šaukštelis kakavos miltelių,
100 g juodojo šokolado (kakavos jame turėtų būti daugiau negu 50 proc., bet mažiau nei 72 proc.),
cukraus pudros.


GAMINIMAS:

Kiaušinius ir cukrų sumaišykite, sudėkite grietinę, sutirštintą pieną, lydytą sviestą, suberkite išsijotus miltus, kepimo miltelius ir užmaišykite tešlą. Ją padalykite į dvi dalis. Į vieną iš jų suberkite kakavą, supilkite lydytą šokoladą ir išmaišykite.

Į kepimo formą (per vidurį) paeiliui supilkite šviesią ir tamsią tešlą. Keksą kepkite 40-50 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškeptą keksą palikite atvėsti, pabarstytkite cukraus pudra. Jeigu patinka, į tešlą galima dėti migdolų.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668