Daniška žirnių sriuba su rūkytais šonkauliais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Daniška žirnių sriuba su rūkytais šonkauliais


INGREDIENTAI:

300 g džiovintų žirnių,
300 g rūkytos kiaulienos šonkaulių,
2 salierų stiebai,
svogūnas,
2 morkos,
4-5 bulvės,
krapų,
čiobrelių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
aliejaus.


GAMINIMAS:

Žirnius nuplaukite ir mirkykite per naktį. Taip pat galima užpilti juos karštu vandeniu ir pamirkyti porą valandų. Kai žirniai išbrinks, pakeiskite vandenį, užkaiskite ir virkite 1-1.5 val. drauge su šonkauliais.

Po kurio laiko sudėkite kubeliais pjaustytas bulves. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir įpilkite vandens, jeigu verdant žirniams daug jo išgaruos. Kol bulvės verda, morkas ir salierus supjaustykite griežinėliais, svogūną - nedideliais kubeliais.

Suberkite į keptuvę ir pakepinkite su aliejumi. Sudėkite į sriubą. Baigdami virti suberkite smulkintus žalumynus. Dar kurį laiką pavirkite. Žirniai turi virsti koše.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668