Grikių blyneliai su pievagrybių padažu receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Grikių blyneliai su pievagrybių padažu


Recepto įvertinimas:N/A


INGREDIENTAI:

Blyneliams:
100 g grikių kruopų,
šaukštas aliejaus,
svogūnas,
morka,
3 kiaušiniai,
1/2 stiklinės (70g) miltų,
šaukštelis maltų juodųjų pipirų,
1/2 šaukštelio druskos.

Pievagrybių padažui:
2 šaukštai sviesto,
svogūnas,
2 skiltelės česnako,
200 g pievagrybių,
1/2 stiklinės (125 ml) grietinėlės,
šaukštelis garstyčių,
šakelė šviežių petražolių,
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelis druskos.

GAMINIMAS:

Paruoškite padažą. Keptuvėje ištirpinkite porą šaukštų sviesto. Suberkite susmulkintus svogūnus ir pakepinkite, kol suminkštės. Sužerkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir pakepinkite dar minutę, kartais pamaišant.

Suberkite į dvi tris dalis perpjautus pievagrybius ir kepinkite, kol suminkštės, tačiau nepraras formos. Supilkite grietinėlę ir užvirinus nukelkite keptuvę. ĮĮmaišykite garstyčių, šviežių kapotų petražolių, pagardinkite pipirais ir druska. Išmaišykite ir atidėkite į šalį.

Užmaišykite blynų tešlą. Grikių kruopas išvirkite pagal instrukciją ant pakuotės. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus. Suberkite susmulkintus svogūnus ir kepinkite kartais pamaišydami, kol suminkštės. Tuomet suberkite tarkuotas morkas ir dar minutę pakepinkite. Išėmus iš keptuvės atvėsinkite.

Dubenyje sumaišykite virtas grikių kruopas, kepintas daržoves, įmuškite kiaušinius ir suberkite miltus. Pagardinkite pipirais ir druska. Išmaišykite iki vientisos masės.

Iškepkite blynelius. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų aliejaus. Tada dideliu šaukštu ar nedideliu samčiu pilkite tešlą ir formuokite blynelius. Kepkite nustačius vidutinę kaitrą porą minučių, kol apatinė blynų pusė gražiai apskrus. Atsargiai apverskite ir lygiai taip pat apkepkite kitą pusę.

Iškeptus blynus sudėkite į popieriniais rankšluoščiais išklotą lėkštę ar padėklą, kad susigertų riebalai. Sudėkite blynelius į lėkštę, pilkite pievagrybių padažo ir apibarstykite kapotomis petražolėmis.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Paieška
Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.. »
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668