Tešlai:
360 ml miltų,
115 g šalto sviesto,
žiupsnis druskos,
šaukštelis cukraus,
4-5 šaukštai šalto vandens.
Įdarui:
1 kg slyvų,
160 g balto pyrago (arba batono),
200 g kokoso drožlių,
50 g sviesto,
2 šaukštai cukraus,
šaukštas vanilinio cukraus.
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių, kepimo indą ištepkite sviestu. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Sudėkite tarkuotą sviestą ir pirštais suminkykite trupinius. Įpilkite 4 šaukštus vandens ir minkykite, iki gausite elastingą tešlą. Jei reikia, įpilkite dar šaukštą.
Suformuokite rutulį, susukite į maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve 30 minučių. Išėmus atpjaukite ir atidėkite ketvirtadalį tešlos trupiniams. Likusią tešlą šiek tiek pakočiokite ir tieskite į kepimo formą, prispauskite, suformuokite kraštelius.
Slyvas perpjaukite pusiau, pašalinkite kauliukus ir sudėjus ant tešlos pabarstykite cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Nedideliame puode ištirpdykite sviestą. Sutrupinkite likusią tešlą ir sumaišykite trupinius su balto pyrago trupiniais bei kokosų drožlėmis. Užberkite ant slyvų.Suliekite sviestu. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 40 minučių.