4-5 dideli obuoliai,
100 g šaltalankių uogų,
140 ml aliejaus,
145 g cukraus,
2 šaukšteliai vanilinio cukraus,
2 kiaušiniai,
190 g miltų,
1.5 šaukštelio kepimo miltelių,
šaukštelis cinamono.
GAMINIMAS:
Išplakite kiaušinius, suberkite cukrų, vanilinį cukrų, miltus, kepimo miltelius, įpilkite aliejaus. Visus produktus sumaišykite, paruoškite tešlą ir ją supilkite į formą maždaug 1 cm storio sluoksniu.
Ant tešlos sudėkite gerai nuplautas šaltalankių uogas ir jas šakute "paskandinkite" tešloje (10 uogų pasilikite pyragui papuošti). Obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir išdėliokite ant tešlos. Juos apibarstykite šaltalankiais, cukrumi ir cinamonu. Kepkite 180-200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 min.