Tešlai:
250 g miltų,
200 ml vandens,
žiupsnelis druskos,
250 g sviesto.
Įdarui:
450 g kriaušių,
120 g mėlynojo pelėsinio sūrio,
50 g cukraus,
žiupsnelis druskos,
kiaušinis,
sviesto kepti.
GAMINIMAS:
Tešlą gaminkite lygiai taip pat, kaip nurodyta pyragėlių su mėlynėmis recepte (žiūrėti receptus "Karšti pyragėliai su mėlynėmis"). Kriaušes nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite kriaušes, cukrų, druską ir kepinkite, iki masė taps skaidri. Atvėsinkite.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, skardą išklokite kepimo popieriumi. Tešlą iškočiokite ir supjaustykite kvadratėliais. Į kiekvieno centrą dėkite kriaušių ir užberkite pelėsinio sūrio. Išplakite kiaušinį ir patepkite kvadratėlių kraštelius.
Perlenkite pusiau ir suspauskite kraštus. Dėkite į skardą, aptepkite kiaušiniu ir kepkite 12-15 minučių.