70 g bazilikų lapų,
50 g pamidžano sūrio,
10 g pekorino sūrio,
3 skiltelių česnako,
2 šaukštų šviežių kedrinių pinijų,
žiupsnio rupios druskos,
3 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus.
GAMINIMAS:
Nuskainiokite bazilikų lapelius, nuplaukite. Sudėkite visus ingredientus, išskyrus česnakus ir aliejų, į elektrinę trintuvę ir trinkite pasirinkus mažiausią greitį. Česnakus sutrinkite atskirai ir sudėkite į bendrą masę tik beveik pabaigus gaminti padažą. Įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus.
Jei ketinate padažą trinti rankomis, laikykitės šios ingredientų trynimo tvarkos: iš pradžių specialiame inde sutrinkite česnakus, paskui sumeskite kedrines pinijas ir trinkite toliau. Suberkite bazilikų lapelius, druską ir lėtai trinkite, kol gausite vientisą masę. Sudėkite tarkuotus sūrius, aliejų ir dar šiek tiek patrinkite.
Italai teigia, kad su Genujos pestu tinka tiek ilgi, tiek trumpi makaronai, pavyzdžiui, drugelių formos ar spagečiai. Šaldytuve galima laikyti 2-3 dienas.