500 g ėrienos,
500 g veršienos,
50 g sviesto,
raudona saldžioji paprika,
3 svogūnai,
3 česnako skiltelės,
šaukštas citrinos sulčių,
po 2 šaukštelius raudonų aitriųjų paprikų dribsnių,
kumino,
maltos kalendros,
po šaukštelį maltos aitriosios paprikos,
juodųjų pipirų ir
druskos,
8 pitos paplotėliai,
4 šaukšteliai aliejaus pitoms patepti.
GAMINIMAS:
Mėsą sukapokite dideliu peiliu ir sumaišykite su sviestu. Susmulkinkite saldžiąją papriką ir vieną svogūną, sudėkite į dubenį su mėsa. Suberkite prieskonius ir išmaišykite. Uždenkite ir dėkite nakčiai į šaldytuvą.
Susmulkinkite likusius svogūnus, užpilkite citrinos sultimis ir padėkite į šaldytuvą. Ant iešmo formuokite ilgas plonas dešreles ir stipriai suspauskite pirštais. Kepkite kepsninėje 15-20 minučių.
Pitas patepkite aliejumi, ant jų dėkite Adanos kebabus, šalia - svogūnų su citrinos sultimis.