3 baklažanai,
300 g vyšninių pomidorų,
2 česnakų skiltelės,
šaukštas bazilikų,
1/4 šaukštelio raudonėlių,
1/4 šaukštelio čiobrelių,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
druskos.
GAMINIMAS:
Vyšninius pomidorus supjaustykite į 4 dalis, suberkite susmulkintus česnakus, bazilikus, raudonėlius ir čiobrelius. Pasūdykite, įpilkite 1.5 šaukšto aliejaus ir išmaišykite. Patariama daržoves iš anksto pasūdyti, o tada jau pilti aliejų, antraip į jas neįsigers druska, o štai aliejus bus nemaloniai sūrus.
Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite išilgai ne plonesnėmis kaip 1 cm storio plokštelėmis. Aštriu peiliu išraižykite langelius. Sudėkite į karščiui atsparų indą, pateptą 1.5 šaukšto aliejaus, ant viršaus sudėkite su žalumynais paruoštus pomidorus. Kepkite 10-15 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Patiekite, kai atvės.