Varškės pyragas su juodaisiais serbentais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Varškės pyragas su juodaisiais serbentais


INGREDIENTAI:

150 g sviesto arba margarino,
300 g ir 0.5 stiklinės cukraus,
2 šaukšteliai vanilinio cukraus,
5 kiaušiniai,
250 g miltų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
600 g varškės (9 % riebumo),
100 g bulvių arba kukurūzų krakmolo,
2 stiklinės juodųjų serbentų,
cukraus pudros,
druskos.



GAMINIMAS:

Sviestą išsukite su 150 g cukraus ir vaniliniu cukrumi. Įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite plaktuvu. Suberkite miltus ir kepimo miltelius ir užminkykite tešlą (ji turi būti nelabai kieta).

Kepimo formą patepkite riebalais ir išklokite tešla. Likusių kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius išsukite su 150 g cukraus. Sukrėskite varškę, suberkite krakmolą ir maišykite, kol neliks gumulėlių.

Baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Atsargiai įmaišykite juos mentele (ne plaktuvu)į varškės masę. Masę sukrėskite ant tešlos ir išlyginkite paviršių. Į uogas įberkite 0.5 stiklinės cukraus ir sutrinkite trintuvu.

Tyrę supilkite ant varškės masės ir šakute išpieškite raštus. Pašaukite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 1 val. Iškeptą pyragą reikia atvėsinti ir tuomet galima išimti iš formos. Prieš patiekdami pyragą apibarstykite cukraus pudra.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668