250 g šviežių lašišų,
100 g raudonųjų serbentų,
0.5 raudonojo svogūno,
1-2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
10-12 bazilikų lapelių,
druskos,
maltų baltųjų pipirų,
1-2 šaukštai sojų padažo,
salotų lapų papuošti.
GAMINIMAS:
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Kelias serbentų šakeles palikite patiekalui papuošti, o likusias uogas sugrūskite. Sudėkite bazilikus ir svogūnus. Tuomet dėkite lašišų gabaliukus, pasūdykite, pabarstykite pipirais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir sojų padažu.
Išmaišykite, uždenkite ir palikite šaldytuve maždaug 1 val. marinuotis. Žuvis ištraukite iš marinato ir sudėkite į karščiui atsparų indą. Kepkite 20-25 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. patiekite ant salotų lapų, papuoškite serbentų šakelėmis.