kiaulienos šonkaulių,
rūgščių obuolių,
medaus,
grietinėlės,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
sviesto,
100 g sultinio arba vandens,
svogūnų,
žalumynų.
GAMINIMAS:
Šonkaulius supjaustykite, pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Į įkaitintą keptuvę įdėkite sviesto, medaus ir gerai išmaišykite. Kai medus užvirs (ims putoti), apkepkite šonkauliukus iš abiejų pusių (1-1.5 min. iš kiekvienos pusės), tada sudėkite juos į puodą, supilkite sultinį arba vandenį ir troškinkite 30-40 min.
Keptuvėje su sviestu, kur kepė šonkauliukai, pakepkite susmulkintus svogūnus, ten pat suberkite smulkiai supjaustytus obuolius. Kai tik šonkauliai bus gatavi, sudėkite į puodą apkeptus svogūnus ir obuolius, po 10 min. įpilkite grietinėlės, uždenkite dangčiu ir ant mažos ugnies patroškinkite 7 min. Baigdami gaminti įberkite smulkintų žalumynų.