Šonkauliukai su abrikosų džemu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Šonkauliukai su abrikosų džemu


INGREDIENTAI:

1.5 kg mėsingų kiaulienos šonkaulių,
2 šaukštai aliejaus.

Marinatui:
2 šaukštai abrikosų džemo,
2 šaukštai sojų padažo,
šaukštelis tabasko padažo,
2 šaukštai medaus.

Padažui:
2 svogūnai,
2-3 česnakų skiltelės,
šaukštas abrikosų džemo,
šaukštas skysto medaus,
šaukštelis tarkuotų šviežių imbierų,
0.5 stiklinės vištienos sultinio,
0.5 stiklinės apelsinų sulčių.


GAMINIMAS:

Paruoškite marinatą: gerai išmaišykite abrikosų džemą, sojų padažą, medų ir tabasko padažą. Šonkaulius supjaustykite ir sudėkite į kepimo indą, aptepkite marinatu ir pašaukite į orkaitę kepti. Tuo metu nulupkite svogūnus ir česnakus. Supjaustykite gabalėliais ir susmulkinkite trintuvu iki vienalytės masės.

Kai šonkauliai apkeps (kepant juos reikėtų dar porą kartų aptepti marinatu), kepimo indą ištraukite iš orkaitės, šonkauliukus apverskite ir aptepkite marinato likučiais. Pašaukite atgal į orkaitę ir dar pakepkite 20 min. Tuo metu giliame puode įkaitinkite aliejų ir 5 min. pakepkite česnakų ir svogūnų tyrę, sudėkite imbierus, medų, džemą, supilkite sultinį ir sultis.

Viską gerai išmaišykite. Šonkaulius sudėkite į padažą, ten pat supilkite kepant išsiskyrusias sultis ir patroškinkite uždengę dangčiu ant mažos ugnies.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668