Pavasarinės salotos receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Pavasarinės salotos


INGREDIENTAI:

Pusė šviežio kopūsto gūžės,
8-10 ridikėlių,
krapų,
svogūnų laiškų,
3 kiaušiniai,
4 švieži agurkai,
4 šaukštai grietinės arba rūgpienio,
2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus,
šaukštelis krienų arba garstyčių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.


GAMINIMAS:

Kopūstą labai plonai supjaustykite. Jei šiaudeliai bus pernelyg ilgi, perpjaukite juos į kelias dalis. Smulkiai sukapokite krapus ir svogūnų laiškus, sumaišykite su kopūstais, įberkite šiek tiek druskos ir pamaigykite mišinį rankomis.

Kiaušinius įdėkite į šaltą vandenį, užvirkite ir virkite 9 minutes. Tada, įdaužę lukštus, sudėkite į šaltą vandenį 5 minutėms, po to nulupkite ir stambiai supjaustykite. Sutraiškykite kiekvieną ridikėlį sunkiu daiktu (pavyzdžiui, tvirto puodelio dugnu) ir supjaustykite į 2 ar 3 dalis.

Jei ridikėliai turi šviežius žalius lapus, juos labai smulkiai sukapokite ir sumaišykite su kopūstais. Agurkus supjaustykite griežinėliais (galite griežinėlius perpjauti per pusę). Sumaišykite su saulėgrąžų aliejumi, įmaišykite krienus arba garstyčias. Sumaišykite visus paruoštus ingredientus, pagardinkite druska, pipirais ir iškart patiekite.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668