6 vidutinio dydžio bulvės,
5 šaukštai sviesto,
2 vidutinio dydžio svogūnai,
stiklinė tarkuoto kietojo sūrio,
4 kiaušiniai,
druskos,
kvapiųjų pipirų,
300 ml (galima ir daugiau) grietinėlės,
2 šaukštai konjako.
GAMINIMAS:
Bulves nuskuskite, nuplaukite, supjaustykite plonomis riekelėmis, vėl nuplaukite ir apdžiovinkite. Nuluptus svogūnus supjaustykite į keturias dalis ir drauge su bulvėmis pakepkite keptuvėje, kol beveik iškeps.
Pasūdykite. Kepimo formą ištepkite sviestu, galima iškloti kepimo popieriumi. Į ją sudėkite bulves ir svogūnus, tada užtarkuokite sūrį. Atsargiai įmuškite kiaušinius, kad jie tolygiai padengtų bulves ir sūrį. Pasūdykite ir pabarstykite pipirais.
Užpilkite grietinėlę, kad būtų matyti tik tryniai. Apšlakstykite konjaku. Pašaukite į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 7-12 min.