220 g fetos,
saujelė juodųjų alyvuogių be kauliukų,
60 ml aliejaus,
20 ml baltojo acto,
3 nedideli agurkai,
8 vyšniniai pomidorai,
saujelė džiūvėsėlių,
raudonasis svogūnas,
šaukštelis džiovinto raudonėlio,
pagal skonį druskos,
pipirų,
maltų bazilikų,
cukraus,
aliejaus ir
citrinų sulčių (salotoms ižpilti).
GAMINIMAS:
Agurkus perpjaukite per pusę, supjaustykite pusskrituliais. Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Pomidorus padalykite pusiau. Fetą dėkite į plokščią indą, pagal skonį įtrinkite prieskoniais, apšlakstykite aliejaus ir acto mišiniu ir palikite apie pusvalandį pasimarinuoti.
Nuvarvinus apvoliokite džiūvėsėliuose ir iškepkite ant grotelių. Dideliame salotų inde agurkus sumaišykite su pomidorų puselėmis, svogūnais, alyvuogėmis, pagal skonį pilkite aliejaus ir citrinų sulčių, berkite prieskonių ir žiupsnelį cukraus. Salotas išdalykite į lėkštes, šalia dėkite po griežinėlį fetos. Tiekite su pašildyta duonele.