Tradicinė velykė receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Tradicinė velykė


INGREDIENTAI:

1 kg riebios (10-15 proc.)varškės,
200 g grietinės,
2 kiaušiniai,
0.5-1 (pagal skonį) stiklinė cukraus,
100 g sviesto (ne mažesnio kaip 80 proc. riebumo),
2 pakeliai vanilinio cukraus,
150 g įvairiaspalvių cukatų.


GAMINIMAS:

Varškę du kartus pertrinkite per sietelį - taip velykė išeis lengva ir švelni. Įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, vanilinį cukrų, sudėkite minkštą (bet ne išlydytą) sviestą, grietinę.

Labai gerai išplakite (plakite 10 min.). Sudėkite iš anksto nuplautas ir nudžiovintas cukatas. Atsargiai išmaišykite. Formą išklokite drėgną marle, sukrėskite varškės masę, viršuje marlę susukite.

Ant jos uždėkite lėkštę (pagal formos dydį), o ant lėkštės - ką nors sunkaus ir dėkite į šaldytuvą 12-14 val. t.y. laikykite per naktį. Ryte išverskite į dubenį, nuimkite marlę ir papuoškite cukatomis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668