Kepta kalakutiena receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kepta kalakutiena


INGREDIENTAI:

1 kg kalakutienos filė,
6-7 česnakų skiltelės,
šaukštelis alyvuogių aliejaus,
maltų juodųjų pipirų,
bazilikų,
kalendrų,
čiobrelių,
kario,
druskos.


GAMINIMAS:

Mėsą nuplaukite. Paruoškite labai sūrų tirpalą: tiesiog sumaišykite vandenį su druska ir žiupsneliu pipirų. Dėkite mėsą į gilų dubenį ir užpilkite sūrymu, kad apsemtų. Padėkite į šaldytuvą 2 val. Po to mėsą ištraukite ir nusausinkite popieriniais rankšluoščiais.

Nulupkite česnakus ir supjaustykite išilgai į tris keturias dalis. Mėsą keliolikoje vietų įpjaukite ir į įpjovas prismaistykite česnakų. Sumaišykite prieskonius, įpilkite į juos šaukštelį alyvuogių aliejaus ir išplakite.

Mėsos paviršių aptepkite šiuo aromatingu mišiniu. Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių temperatūros ir kepkite 15-20 min. iškloję kepimo indą folija ir ja šiek tiek pridengę mėsą. Tuomet išjunkite orkaitę ir palikite joje mėsą 2 val. Durelių neatidarykite. Kalakutiena išeina labai švelni ir minkšta.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668