400 g makaronų,
400 g špinatų,
300 g grietinėlės,
100 g fetos,
3 česnakų skiltelės,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Į keptuvę įpilkitealiejaus, sudėkite špinatus ir troškinkite maždaug 5 min. Išspauskite česnakus ir vis pamaišydami troškinkite dar 10 min. Supilkite grietinėlę, pagardinkite druska (berkite nedaug, nes fetos sūris yra sūrus), pipirais, išmaišykite ir gaminkite dar 5 min. ant mažos ugnies.
Sudėkite susmulkintą fetą ir padažą maišykite, kol sūris ištirps. Tada nukelkite nuo ugnies ir, uždengę dangčiu, leiskite šiek tiek pastovėti. Po to sumaišykite makaronus su paruoštu padažu.