400 g makaronų,
400 g lašišų,
česnakų,
alyvuogių aliejaus,
krapų,
petražolių,
"Vegetos" prieskonių,
sviesto,
350 g grietinėlės (20 proc. riebumo),
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Makaronus išvirkite prieskoniais pagardintame vandenyje, nukoškite, įpilkite šaukštą aliejaus ir išmaišykite. Lašišas supjaustykite maždaug 1.5x1.5 cm gabalėliais. Į keptuvę įdėkite nedidelį gabalėlį sviesto, ištirpinkite ir pakepkite lašišų gabalėlius 5-10 min. ant vidutinės ugnies.
Supilkite grietinėlę, užvirkite, tuomet kiek sumažinkite ugnį, suberkite smulkiai supjaustytus žalumynus, išspauskite česnakus, paskaninkite druska, pipirais, išmaišykite, keptuvę uždenkite dangčiu ir palikite ant išjungtos viryklės 5 min. Paruoštu padažu pagardinkite karštus makaronus.