Tešlai:
360 g miltų,
kiaušinis,
250 ml vandens,
druskos pagal skonį.
Įdarui:
400 g varškės,
šaukštas cukraus,
kiaušinis.
GAMINIMAS:
Miltus persijokite ir pagardinkite druska. Tada supilkite kiaušinio plakinį, vandenį ir išminkykite tešlą. Ją suvyniokite į maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve apie 45 min. Varškę sutrinkite. Tuomet suberkite cukrų, supilkite kiaušinio plakinį, pagardinkite druska ir išmaišykite.
Tešlą plonai iškočiokite, išspauskite nedidelius apskritimus. Juos įdarykite gautu įdaru ir tvirtai suvyniokite. Virtinius dėkite į sūdytą verdantį vandenį ir virkite ant silpnos ugnies 5-7 min. Galite patiekti su grietine, uogiene, vaisiais arba uogomis.