350 g ryžių,
2 svogūnai,
2 morkos,
saldžioji paprika,
2 česnakų galvutės,
200 g pievagrybių,
aliejaus,
raudonėlių,
kuminų,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Grybus supjaustykite stambiai,
o paprikas - šiaudeliais. Morkas sutarkuokite arba supjaustykite šiaudeliais, svogūnus - pusžiedžiais. Nemažame kiekyje aliejaus 5 min. pakepkite svogūnus ir morkas, tada suberkite ryžius ir kepkite dar 5 min.
Atskirai apkepkite paprikas ir pievagrybius. Įpilkite 2 stiklines vandens ir ant stiprios ugnies užvirkite. Sudėkite prieskonius ir česnakų galvutes. Virkite plovą apie 20-25 min. ant silpnos ugnies, uždengę dangčiu. Tada sudėkite paprikas, pievagrybius ir išmaišykite.